HAYMANA’NIN ÖNEMİNİ GENÇLERE AŞILAYACAK YARIŞMA

Haymana’nın Önemini Gençlere Aşılayacak Yarışma
Yazdır / Tarih: 2021-05-08

“Kurtuluşa Giden Yolda Son Kale Haymana” adlı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasıyla Haymana’nın Sakarya Meydan Muharebesi’ndeki rolü ve öneminin kavranması ve bu konuda özellikle gençler arasında farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yılı kutlamaları için çalışmalarını sürdüren Haymana Belediyesi her platformda “Son Kale Haymana” vurgusu yaparak farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Haymana’nın Sakarya Meydan Muharebesi’ndeki rolü, önemi ve isminin ulusal platformlarda anılması için çalışmalarını devam ettiren Belediye Başkanı Özdemir Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediye arasında imzaladığı “Kurtuluşa Giden Yolda Son Kale Haymana” adlı resim, şiir ve kompozisyon yarışması protokolü ile çalışmalarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Her Okulda “Haymana” Olacak

Haymana Belediyesi, Haymana Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanarak tüm Türkiye'de ilana çıkarılan “Kurtuluşa Giden Yolda Son Kale Haymana” isimli resim, şiir ve kompozisyon yarışması vasıtasıyla ulusal mecrada Haymana ismi ve Sakarya Meydan Muharebesi’nde ne denli önemli bir yere sahip olduğu duyurulacak.  Proje ile Türkiye'deki tüm eğitim kurumlarına Haymana isminin ulaşarak büyük bir farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Başkan Turgut “100.yıl çalışmalarımızı her alanda sürdürüyoruz.”

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılını Haymana’ya yakışır bir görkemde kutlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Bu noktada önemli bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Haymana’nın Sakarya Meydan Muharebesi’ndeki rolünü özellikle öğrencilerimize anlatmayı önemsiyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz resim, şiir ve kompozisyon yarışmasıyla önemli bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Son Kale Haymana adını ve Haymana’nın bu vatanın kurtuluşundaki rolünü anlatacak öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

Şükrü Kaya “Türkiye’deki tüm resmi ve özel okullara ulaşacak.”

Konuyla ilgili açıklama yapan Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Kaya, bu yarışmanın Türkiye’deki tüm resmi ve özel okullara ulaşacağını, geniş kapsamlı bir katılım olacağını ve bu sayede Haymana isminin her eve gireceğini vurguladı.

Kaya “Yarışmada dereceye girecek olan öğrencilere verilecek olan hediyelere sponsor olan ve desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Belediye Başkanımız Sayın Özdemir Turgut ve Kaymakamımız Sayın Muhammed Gürbüz’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

Resim kategorisinde birinciye 1500 TL, ikinciye 1000 TL, üçüncüye 500 TL; şiir kategorisinde birinciye 1500 TL, ikinciye 1000 TL, üçüncüye 750 TL ve kompozisyon kategorisinde ise birinciye 2000 TL, ikinciye 1500 TL, üçüncüye ise 1000 TL ödül verilecek yarışmaya ait şartname ve diğer hususlar Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün web sitesinde yayınlanacak.