TURGUT, GENELKURMAY BAŞKANI ORG. GÜLER İLE GÖRÜŞTÜ

Turgut, Genelkurmay Başkanı Org. Güler ile Görüştü
Yazdır / Tarih: 2021-06-04

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında görüşmelerini sürdüren Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut son olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile görüştü.

1. yıl Etkinlikleri İçin TSK ve Genelkurmay’ın Desteği Talep Edildi

Görüşmenin ana gündemi, bu yıl 100. yılı kutlanacak olan Sakarya Meydan Muharebesi etkinliklerine TSK ve Genelkurmay Başkanlığının da katkı sağlamasıydı. Başkan Turgut bu kapsamda; Zafer törenlerinin savaşın geçtiği topraklarda, Haymana’da kutlanması, Haymana adının ve Sakarya Meydan Muharebesi’ndeki rolü ve öneminin Harp Okulu öğrencilerinin okuduğu eğitim müfredatına dâhil edilmesi, Sakarya Meydan Muharebesinin başlangıç günü olan 23 Ağustos’ta askeri öğrencilerin Haymana Mangaldağı’nda kamp kurması, törenlerde bir grup askeri öğrencinin saygı atışı için Haymana’ya gönderilmesi, Belediye tarafından hazırlanan ve Sakarya Savaşının anlatılacağı belgesel film çekimi için tarihi kostüm ve dekor desteği sunulması, Haymana ilçe merkezi semalarında jetlerin SOLOTÜRK gösterisi yapması, TSK Armoni Mızıkası Konseri düzenlenmesi başlıklarından oluşan bir dizi talebi Genelkurmay Başkanı Güler’e iletti.

“Askeri Birlik Talebi Tekrarlandı”

Başkan Turgut, görüşmede ayrıca şehir merkezlerinin dışına taşınması düşünülen askeri birliklerden birinin yeni yerinin Haymana olarak seçilmesi isteğini tekrarladı.

Turgut’tan Güler’e Teşekkür

Görüşmeyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut; “Genelkurmay Başkanımızla görüşmemiz oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti. Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılı kutlama programı için istediklerimiz başta olmak üzere taleplerimize olumlu yaklaştı. TSK olarak, bu büyük zaferin 100. yıl etkinlerinde yanımızda olacaklarını ifade ettiler.  Görüşmede askeri birliklerden birinin Haymana’da kurulması konusunu da gündeme getirdik. Bu konunun gerek TSK düzeyinde, gerekse Milli Savunma Bakanlığı düzeyinde takibini sürdürüyoruz. Sayın Genelkurmay Başkanımıza göstermiş olduğu ilgi ve misafirperverliği için teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakan Yardımcılarıyla Görüşme Trafiği

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Genelkurmay Başkanı’nın yanı sıra hafta içinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan ile görüşmelerde bulundu.

Tarihi Kale ve Mağaraların Turizme Kazandırılması, İlçemize Modern Bir Kültür Merkezi Yapılması İstendi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile gerçekleşen görüşmede; Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Belediye tarafından hazırlanan, Haymana’nın Sakarya Savaşı’ndaki rolü ve önemini anlatan “Melhame-i Kübra: Bir Milletin Kaderi” belgesel filmine destek olunması; Gavur Kale, Demirözü (Taburoğlu) Kalesi, Sındıran (Amuriye) Kalesi, Güzelcekale Kalesi başta olmak üzere İlçe genelindeki tarihi kale ve mağaraların turizme kazandırılması için çalışma yapılması talep edildi. Bunların dışında Haymana’ya, ilçedeki sosyal yaşamı hareketlendirecek, sinema, tiyatro, konser ve sergi salonu eksikliğini giderecek; kültürel hayata katkı sağlayacak modern bir kültür merkezinin de Bakanlığın yatırım programına alınması istendi.

Adalet Bakanlığından Yatırım Talebi

Başkan Turgut’un bir sonraki durağı Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan oldu. Turgut, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Can ile birlikte ziyaret ettiği Bakan Yardımcısından Adalet Bakanlığı’nın yapacağı yatırımlarda Haymana’nın da değerlendirilip, yatırım programına alınmasını talep etti.