TARİHİ CAMİİ BAYRAM NAMAZIYLA AÇILDI

Tarihi Camii Bayram Namazıyla Açıldı
Yazdır / Tarih: 2021-07-21

Haymana’nın en eski eserlerinden Hüsameddin Ankaravi (Kutluhan) Camii ve Türbesi yapılan restorasyon çalışmasının ardından Kurban Bayramı namazıyla açıldı.

Kutluhan Camii’ndeki namaza, Kaymakam Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Özdemir Turgut ve Ankara Vakıflar Bölge Müdürü Ferhat Türkoğlu başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK Başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker’in verdiği hutbe ve vaazların ardından kurban kesilip vatandaşlarla bayramlaşıldı.

Turgut “Tarihi Eserlerimize Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz.”

Hüsameddin Ankaravi (Kutluhan) Camii ve Türbesi’nin restore edilip, turizme kazandırılması noktasında yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Turgut “Vakıflar Ankara Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucu yüzyılı aşkın bir zamandır adeta garip bir halde duran, günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış Kutluhan Camii ile bitişiğindeki Hüsameddin Ankaravi Türbesi’ni restore ettirdik. Bugün de ilçe protokolümüzün ve vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla ilk namazı kıldık. Böylesine önemli ve manevi değeri olan bir eseri ilçemize kazandırdığımız için mutluyuz. Burasının Hacı Bayram Camii gibi önemli bir inanç merkezi olacağına inanıyoruz.  İlçemize hayırlı olsun. Karahoca Camii, Papazın Evi, Tarihi Çeşme gibi ilçemizdeki diğer önemli tarihi eserlerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Amacımız Haymana’mızın tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkıp onları turizme kazandırmak.” dedi.