100. Yıl Etkinlikleri

100. Yıl Etkinlikleri

1-) Kurtuluşa giden yolda Son Kale: Haymana Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması

Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yılında, Türkiye genelinde resim, şiir ve kompozisyon dalında "Kurtuluşa giden yolda Son Kale: Haymana" adıyla bir yarışma düzenlemek üzere Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla ülke genelindeki tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine duyurusu yapılan yarışma ile, Sakarya Meydan Muharebesi ve Zaferi'nin geçtiği ve kazanıldığı toprakları HAYMANA olduğu vurgusu amaçlandı.

Dereceye giren öğrencilerimizin ödülleri sempozyum öncesinde verildi.

2-) Anıtkabir Ziyareti

Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100.yılında, Son Kale Haymana'da destan yazan kahraman ecdadın torunları olarak Anıtkabir'i ziyaret edip bizlere bu vatanı armağan eden Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın aziz kahramanlarına saygılarımızı sunduk.

3-) Meşaleli Yürüyüş

Ecdadın 100 sene önce destan yazdığı Mangal Dağı’nda Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100.yılı anısına 100 adet fidan dikip, ardından elimizde meşaleler, dilimizde marşlar ve yüreğimizde minnet duygusuyla Mangal Dağı Şehitliğine yürüdük.

4-) Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Fotoğraf Sergisi Açılışı

Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yılı için hazırladığımız "Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana" fotoğraf sergimizin Kızılay Metro Sanat Galerisinde açılışını gerçekleştirdik.

5-) Melhame-i Kübra: Bir Milletin Kaderi Belgesel Filmi Galası

Sakarya Zaferi'nin 100.yılında hazırladığımız "Melhame-i Kübra: Bir Milletin Kaderi" belgeselimizin galasını Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis toplantı salonunda gerçekleştirdik.

6-) Uluslararası Sakarya Meydan Muharebesi Sempozyumu

Sakarya Meydan Muharebesi 100. yıl etkinlikleri kapsamında Atatürk Araştırma Merkezi ve Ankara Üniversitesi ile ortak düzenlendiğimiz “Uluslararası Sakarya Meydan Muharebesi” sempozyumunu 11-12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdik.

7-) Hüseyin Avni Alparslan Şehitliğinin Açılışı

Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan'ın anıt mezarının açılışı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından video konferans yöntemiyle yapıldı. Haymana’da gerçekleşen açılışa canlı yayınla bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Tarım Orman Bakan Yardımcısı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, AK Parti Milletvekilleri, CHP Milletvekilleri, Haymana Kaymakamı, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, Giresun, Tirebolu ve Haymana Dernek Başkanları, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

8-) Konserler

Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100.yılı etkinlikleri kapsamında Kara Kuvvetleri Bandosu Belediyemiz önünden Cimcime Meydanında kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Cimcime Meydanında vatandaşlarımıza ve Giresun ile Tirebolu'dan gelen misafirlerimize mini bir konser verdi.

12 Eylül günü ise Yöresel Sanatçılar konseri ile birlikte geleceğimizin teminatı minik yavrularımız için Cimcime Meydanında Çocuk Şenliğin düzenlendi.

Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100.yılına ve Haymanamıza yakışır olması için aylardır çalıştığımız etkinliklerimizin finalini sanatçımız Kıraç'ın muhteşem konseriyle son verdik.