MESİRE ALANLARI, PARK VE MEYDANLAR

MESİRE ALANLARI, PARK VE MEYDANLAR

Başdeğirmen Mesire Alanı

Eski Haymana-Polatlı yolu üzerindeki Başdeğirmen mevkinde 110 dekar üzerine kurulu dinlenme ve piknik gibi ortamlara ev sahipliği yapan mesire alanıdır. Haymana Belediyesi tarafından işletilen alanda otopark, piknik yapmak isteyenler için barbekü ve oturma grupları, yürüyüş yolları, voleybol, basketbol sahaları, mescit, çocuk oyun ve park bölümleri bulunmaktadır.

Hıdırellez Mesire Alanı

Hüsameddin Ankaravi Camii ve Türbesi bitişiğinde 19 dekar üzerine kurulu, her yıl mayıs ayı içinde Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri’nin yapıldığı mesire alanıdır. Mesire alanı, çocuk oyun alanları, piknik ve dinlenme alanları ile gösteri meydanından oluşmaktadır.

Millet Bahçesi

Haymana Devlet Hastanesi yolu üzerinde 23 dekar üzerine kurulu; içerisinde kıraathane, çocuk oyun alanları, etkinlik amfibi, futbol sahası, basketbol sahası ve dinlenme alanları bulunan parktır.

Ömer Özkan Parkı ve Meydanı

İlçe merkezinde "Havuzlu Bahçe" olarak bilinen park ve etrafı, Haymana’nın tanınmış ismi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın adı verilerek yeniden düzenlenmiştir. Meydan ve parkta fotoğraf çekme alanı, büfeler, havuz ve kafeterya bulunmaktadır.

Ahmet Turgut Meydanı ve Parkı

Sındıran Ulu Cami ile Yenice İlkokulu arasını kapsayan ve Sındıranlı İşadamı Ahmet Turgut’un adının verildiği meydan ve parkta oturma alanları, kamelyalar, çeşmeler, Haymana ve Sındıran’daki tarihi ve doğal güzelliklerin resmedildiği duvar süslemeleri, fotoğraf çekme alanları yer almaktadır.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı

İlçe merkezinde Haymana Kaymakamlığı bitişiğindeki alan düzenlenerek 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı adı verilmiştir. Meydanda oturma alanları karşısında Osmanlı’dan günümüze şehit düşmüş asker, polis ve sivil Haymanalıların isimlerinin yazılı olduğu duvarlar bulunmaktadır.