Sakarya Meydan Muharebesi 102. Yıl Etkinlikleri

Sakarya Meydan Muharebesi 102. Yıl Etkinlikleri

1-) Anıtkabir Ziyareti

Sakarya Meydan Muharebesi ve Son Kale Haymana 102.yılı Etkinliklerimiz Anıtkabir ziyareti ile başladı. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın aziz kahramanlarını bir kez daha rahmetle andık.

2-) Meşaleli Yürüyüş

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 102. yılında, aziz kahramanlarımızın destan yazdığı Mangal Dağı'nda o günkü ruh ve heyecanla; hemşehrilerimiz ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirlerimizle elimizde meşaleler, dilimizde dualar ve marşlarla yürüdük.

3-) Mahalleler Arası Futbol Turnuvası

Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana 102. yıl etkinliklerimiz çerçevesinde düzenlenen Mahalleler Arası Futbol Turnuvasının şampiyonu Karapınar Spor oldu.

4-) Sevcan Orhan Konseri

Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana 102. yıl etkinliklerimiz halk müziğimizin sevilen sesi Sevcan Orhan'ın muhteşem konseriyle devam etti.

5-) Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ı Anma Programı ve Şehitler İçin Hayır Yemeği

Giresun, İstanbul ve Tirebolu'dan gelen birçok dernek temsilcisi ile birlikte yüzlerce Giresunlu ve İlçemiz protokolü, siyasi parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyelerimiz, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve hemşehrimizin katılımıyla gerçekleştirdik.

6-) “Haymana” Temalı Fotoğraf Sergisi

Haymana temalı fotoğraf sergimizin açılışını Kızılay Metro Sanat Galerisinde gerçekleştirdik.

7-) Uluslararası Halk Oyunları Festivali

Son Kale Haymana etkinliklerimiz kapsamında "Uluslararası Halk Oyunları Festivalimizi" gerçekleştirdik. Azerbaycan,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kazakistan, Bosna-Hersek, Makedonya, Mamak Belediyesi, Polatlı Belediyesi Halk Oyunları ekipleri birbirinden güzel gösteriler sundu.

8-) “Son Kale Haymana” İller Arası Kick Boks Yarışması

Türkiye Kick Boks Federasyonu ile işbirliği yaparak “Haymana İller Arası Kick Boks Turnuvası” düzenlendi.

9-) Çocuk Şenliği, Meydan ve Park Açılışı, Kutlama

"Son Kale Haymana Etkinliklerimiz" kapsamında düzenlediğimiz "Sındıran'da Şenlik Var" etkinliğimizde; Ahmet Turgut Meydanı ve Parkı Açılışı, İlköğretim Haftası Kutlaması, Halkoyunu Gösterisi, Çocuk Şenliği, Çekilişler, Sürpriz Hediyeler ve konser düzenlendi.

10-) “Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana” Sempozyumu

Ankara Üniversitesi ile düzenlediğimiz Sakarya Meydan Muharebesi'ndeki öneminin yanı sıra İlçemizin her yönüyle değerlendirildiği "Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu"nu gerçekleştirdik.